Koncert dijakov Umetniške gimnazije Koper

Avtor: | Apr 15, 2019

V torek, 16. 4. 2019 smo v dvorani glasbene šole prisluhnili odličnemu koncertu, tretjem dogodku iz Koncertnega napovednika Glasbene šole Ilirska Bistrica za leto 2019, na katerem so se predstavili izbrani dijaki Umetniške gimnazije Koper. Med nastopajočimi sta bili tudi naši bivši učenki, Alja Boštjančič, dijakinja tretjega letnika flavte in Polona Zadnik, ki obiskuje prvi letnik kitare. Poleg njiju so zaigrali še Maša Stopar na violino, Vid Ibic na klavir, v duu z Aljo kitaristka Daša Bric, klarinetista Luko Vovka in Filipa Kravanjo Veljaka s trobento pa je spremljal na klavirju profesor Luca Ferrini. Številni poslušalci so z dolgimi aplavzi nagradili mlade glasbenike za odlične izvedbe zahtevnih skladb, ki dokazujejo visok nivo glasbenega izobraževanja na Umetniški gimnaziji Koper. 

Vljudno vabljeni na Koncert izbranih dijakov Umetniške gimnazije Koper, ki bo v torek, 16. 4. 2019, ob 18.30, v dvorani GŠ Ilirska Bistrica.

Predstavili se bodo kot solisti in v komornih skupinah. Med njim sta tudi naši bivši učenki flavtistka Alja Boštjančič in kitaristka Polona Zadnik. Slišali pa bomo tudi soliste pri klavirju, trobenti, klarinetu, kitari in violini.

Dostopnost