Zaključek šolskega leta 2019/2020

Avtor: | Jun 23, 2020

Dragi učenci, spoštovani starši,

zaključujemo šolsko leto, ki ga je zaznamovala epidemija koronavirusa in izredne razmere, ki so od nas zahtevale hitro prilagoditev in prehod na poučevanje na daljavo, ob vrnitvi v šolo pa prilagojen pouk v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Zaradi omejitev smo morali odpovedati in prestaviti načrtovane nastope in koncerte in po odločitvi ministrstva v tem šolskem letu nismo imeli letnih izpitov. Kljub temu, smo pred epidemijo lahko prisluhnili številnim kvalitetnim koncertom, v okviru Koncertnega napovednika predstavili širši javnosti nov koncertni klavir v Domu na Vidmu, gostili naše bivše učence, ki nadaljujejo glasbeno šolanje na srednji stopnji. Naši učenci so nas zelo uspešno zastopali na državnem tekmovanju Temsig in kar trije so opravili sprejemni preizkus na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Izpeljali smo vpise novih učencev in veseli smo, da število zainteresiranih za glasbeno izobraževanje iz leta v leto narašča.

Tudi za naslednje šolsko leto, v katerem bomo praznovali 70. obletnico naše glasbene šole, skupaj z učitelji in učenci načrtujemo zanimive projekte, nekaj pa jih je že vnaprej določenih v napovedniku.

Zahvaljujem se vam za vaše odlično sodelovanje skozi celo šolsko leto, posebej pa v času izrednih razmer. Vse te nove izkušnje nas še bolj povezujejo in verjamem, da smo, tudi zaradi njih, še bolj pripravljeni na vse izzive, ki nas čakajo v prihodnosti.

Vsem, posebno pa učencem, želim lepe in brezskrbne poletne počitnice in vas lepo pozdravljam.

Martin Lenarčič, ravnatelj

GŠ Ilirska Bistrica

Dostopnost