Zaključni nastop učencev Glasbene šole Ilirska Bistrica 2024

Avtor: | Maj 23, 2024

Po začetnem avizu s skladbo KONCERT v izvedbi pevskega zbora s pridruženimi inštrumentalisti so se na letošnjem zaključnem koncertu baleta, orkestrov, pevskega zbora in komornih skupin predstavile še učenke dveh razredov baleta pod mentorstvom učiteljice Žane Vidmar, duo flavt pod mentorstvom učitelja Adnana Zubčevića, duo klavir in marimba pod mentorstvom učiteljev Vjekoslave Miculinić in Marka Jugovica, narodnozabavni ansambel pod mentorstvom učitelja Manuela Šavrona ter orkestra – godalni pod vodstvom učiteljice Katje Morel in pihalni pod vodstvom učitelja Želja Pichlerja. Klavirske spremljave je prispeval učitelj Marko Kanalec, skoraj vse točke pa so spremljali tolkalci iz razreda učitelja Marka Jugovica.

Koncert je bil ravno dovolj dolg, da je dobro ogrel dlani številčne publike. Veseli nas, da učitelji posameznih oddelkov in s tem seveda učenci naše glasbene šole skozi leto pridno sodelujemo in tako lahko pripravimo koncerte s pestro zasedbo komornih skupin in orkestrov, v katerih generacije učencev inštrumentalistov iz leta v leto zvenijo bolje, ter zanimive vokalno-inštrumentalne izvedbe, saj na šoli že 14 let deluje tudi precej številčen pevski zbor.

Iskrene čestitke učiteljem in učencem za izvedbo enega od množice koncertov in drugih glasbenih dogajanj, ki jih je ob koncu šolskega leta res veliko!

Elena Sedmak, mentorica pevskega zbora

Dostopnost