FORTEPIANO Igor Dekleva – večer klavirskih skladb

Avtor: | Apr 19, 2018

FORTEPIANO Igor Dekleva – večer klavirskih skladb

sreda, 25. aprila 2018, ob 18. uri, dvorana Glasbene šole Ilirska Bistrica.

Klavirski večer Fortepiano je bil posvečen skladatelju Igorju Deklevi, ki letos praznuje 85. rojstni dan. Pianist, pedagog in dolgoletni predavatelj komorne igre na Akademiji za glasbo v Ljubljani nam je kot gost večera predstavil svojo noviteto, Sonatino za klavir.

Skladateljeva izvedba Sonatine bo prav gotovo ostala v spominu poslušalcev, saj je Dekleva v njej uporabil zanimive, nevsakdanje tehnike klavirske igre, kot je igranje klastrov z rokavicami. Po odigrani skladbi je skladatelj nagovoril občinstvo in odgovoril na nekaj vprašanj.

V drugem delu večera so učenci klavirskega oddelka GŠ Ilirska Bistrica izvajali skladbe za otroke Igorja Dekleve. Lepo odigrane skladbe so poslušalcem odstrle delček ustvarjalnega sveta in glasbene govorice gosta večera, ki se je ob koncu zahvalil za povabilo in pohvalil naše učence.

Letošnji Fortepiano je bil za vse nas lepa izkušnja in posebno doživetje!FORTEPIANO Igor Dekleva – večer klavirskih skladb sreda, 25. aprila 2018, ob 18. uri, dvorana Glasbene šola Ilirska Bistrica. Vljudno vabljeni.
Dostopnost