Klavirski recital – Meta Fajdiga

Avtor: | Jan 6, 2020

KLAVIRSKI RECITAL – META FAJDIGA

V četrtek, 16. 1. 2020 smo v Veliki dvorani Doma na Vidmu prisluhnili izvrstni, priznani, mladi pianistki Meti Fajdiga, ki je s klavirskim recitalom otvorila novo sezono Koncertnega napovednika za leto 2020 in predstavila širši javnosti nov koncertni klavir Yamaho C7X, ki ga je občina Ilirska Bistrica kupila za potrebe dvorane na Vidmu. Koncert je bil hkrati tudi del bistriškega Meseca kulture v organizaciji Turistično – informacijskega centra Ilirska Bistrica. Številni poslušalci, med katerimi je bil tudi predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, gospod Alojz Kovšca, so odlične izvedbe skladb ruskih skladateljev Čajkovskega, Rahmaninova in Musorgskega nagradili z dolgimi aplavzi. Polna dvorana pa je dokaz, da ima bistriška publika posluh za koncerte klasične glasbe.

Več fotografij koncerta si lahko ogledate na spodnji povezavi – uradni spletni strani Državnega sveta republike Slovenije.

http://www.ds-rs.si/?q=novice/koncert-v-domu-na-vidmu-v-ilirski-bistrici-ob-otvoritvi-novega-klavirja

Vljudno vabljeni na 1. dogodek iz Koncertnega napovednika Glasbene šole Ilirska Bistrica za leto 2020: Klavirski recital – Meta Fajdiga, ki bo v četrtek, 16. 1. 2020, ob 19. uri,  v Veliki dvorani Doma na Vidmu.

Dostopnost