Koncert Orkestra saksofonov

Avtor: | Maj 16, 2017

3. maja, takoj po spomladanskih počitnicah so se najstarejše učenke saksofona v spremstvu učiteljice Larise odpravile na Koncert Orkestra saksofonov Akademije za glasbo Ljubljana. V orkestru so pod vodstvom izr. prof. Mihe Rogine igrali vsi trenutni študentje saksofona.

Na sporedu sta bili slovenski praizvedbi dveh skladb Masaya Matsuura: Toya – memory of night and fog in Cytokinesis II ter priredba “zloglasne” baletne suite Igorja Stravinskega – Posvetitev pomladi.

Svoje vtise sta učenki Lea in Mia opisali takole:

Med poslušanjem izvajane glasbe sem se popolnoma sprostila in izgubila občutek za čas. Ko so odigrali zadnjo skladbo, sem bila prepričana, da ni minilo več kot pol ure, pa čeprav je trajal kar dobro uro. Glasba je bila zdaj umirjena, zdaj hitra in poskočna, pa otožna, ter polna radosti. Še večjo čarobnost pa so izvajani glasbi dodali njihovi takratni gosti, tolkalci, z glasnimi in slovesnimi zvoki pavk in činel ter spremljavo zvončkov in drugih tolkal. Seveda smo poslušalci orkester z odra pospremili z glasnim in dolgim aplavzom, saj smo bili vsi prepričani, da so si ga še kako zaslužili.

Lea Morano

Orkester me je definitivno navdušil in komaj čakam, da se lahko odpravim na še en njihov koncert.

Mia IvančičDostopnost