Koncert Potujoča muzika

Avtor: | Dec 12, 2017

GLASBENI ABONMA – radijska oddaja o projektu Potujoča muzika od 20:22 do 1:18.50 minute. Objavljene so skladbe s koncerta ter intervjuji novinarke Branke Kljun z organizatorji, dirigenti, tudi pogovor z učiteljico Eleno Sedmak – od 1:05:45 min: http://4d.rtvslo.si/arhiv/glasbeni-abonma/174514656 Videoposnetek oddaje je na voljo v arhivu RTV SLO: http://4d.rtvslo.si/arhiv/koncerti/174511575

V soboto 16.12. 2017 smo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma prisluhnili projektu Potujoča muzika na katerem so sodelovali tudi učenci Glasbene šole Ilirska Bistrica, člani Mladinskega pevskega zbora pod vodstvom naše učiteljice Elene Sedmak. Zbor sestavljen iz skoraj petstotih učencev slovenskih osnovnih in glasbenih šol je ob spremljavi klavirja, tolkal in godalnega orkestra navdušil polno dvorano poslušalcev. Uspešno izveden projekt je bil doživetje tako za nastopajoče kot tudi za starše saj nimamo pogosto priložnosti prisluhniti našim učencem na velikem odru Cankarjevega doma.

Čestitamo nastopajočim in učiteljici Eleni Sedmak.Mladinski pevski zbor glasbene šole družno z mladinskim zborom OŠ Antona Žnideršiča je letos povabljen med 16 zborov slovenskih šol, ki bodo skupaj zapeli na množičnem mladinskem koncertu poimenovanem Potujoča muzika.

Koncert bo v soboto, 16. decembra 2017, ob 18. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Program, ki med drugim obsega pesmi s filmov o Kekcu, temperamentni maorsko in afriško z gibnimi koreografijami, efektne slovenske moderne nove skladbe pa vse do prazničnih, Verdijeve napitnice in Straussove na lepi modri Donavi s slovenskim besedilom, gotovo ne bo pustil nobenega ravnodušnega.

Petje bo spremljal godalni orkester, tolkala, solisti….

Več o projektu na https://www.jskd.si/glasba/zborovska/prireditve_zborovska/potujoca_muzika/2017/o_koncertu_17.htm

Vljudno vabljeni!  
Dostopnost