Koncert TRIO ARBOR

Avtor: | Maj 6, 2022

Vljudno vabljeni na koncert TRIA ARBOR na mali turneji, nastopili bodo Jurij Mušič, Polona Zadnik in Andreja Žiberna.

Koncert bo v petek, 6. 5. 2022, ob 19.00, dvorana Glasbene šole Ilirska Bistrica.

O nastopajočih:

Jurij Mušič (roj. 2003) je z igranjem kitare začel pri desetih letih kot samouk. Ko je tri leta kasneje sprejel odločitev, da svojo glasbeno pot nadaljuje na srednji glasbeni šoli, se je pričel izpopolnjevati ter pripravljati za sprejemne izpite pod mentorstvom Matjaža Remca. Po opravljenih sprejemnih izpitih je leta 2018 pričel z šolanjem na Umetniški Gimnaziji glasbene smeri v Kopru pod mentorstvom Tanje Brecelj Vatovec, kjer sedaj zaključuje 4. letnik. Poleg priprav na maturo pa se pripravlja tudi na sprejemne izpite na Akademiji za glasbo v Gradcu, kjer misli študij nadaljevati pri Paolu Pegoraru in Lukaszu Kuropaczewskem. K študiju kitare pa želi dodati tudi kompozicijo in se temu primerno na tem področju izpopolnjuje pri skladatelju Mateju Boninu.

Polona Zadnik (roj. 2002) je svojo glasbeno pot začela na Glasbeni šoli  Ilirska Bistrica, najprej pod mentorstvom Igorja Starca, pozneje pa pod mentorstvom Vlatka Bocevskega. Po končani osnovni šoli se je vpisala na Gimnazijo Ilirska Bistrica in se v drugem letniku še vzporedno vpisala na Umetniško gimnazijo Koper k mentorici Tanji Brecelj Vatovec in Vlatku Bocevskemu. V letih šolanja je sodelovala na tekmovanjih (Altamira Gorizia Guitar Competition, TEMSIG, Diapason d’Oro), kjer je prejela bronasto, srebrno in zlato priznanje. Izpopolnjevala se je tudi na mojstrskih tečajih pri Zoranu Dukiću, Łukaszu Kuropaczewskem, Stefanu Violi, Angeli Tagliarol, Josueju Gutierrezu in Lucii Pizzutell.

 Andreja Žiberna (roj. 2003) je kitaro začela igrati z osmimi leti pri mentorju Igorju Starcu v Glasbeni šoli Sežana. Po končani osnovni šoli se je odločila za nadaljevanje šolanja na Umetniški Gimnaziji glasbene smeri v Kopru. Po opravljenem sprejemnem izpitu je svoje znanje začela izpopolnjevati pri mentorici Martini Kocjančič. V preteklem šolskem letu se je udeležila Temsiga, kjer je prejela srebrno priznanje. Poleg Temsiga se je lani udeležila še dveh tekmovanj in sicer Altamira Gorizia Guitar Competition in pa 12° Concorso Musicale Internazionale “Città degli Imperiali”. Pri zadnjem omenjenem je osvojila zlato priznanje. Redno se udeležuje tudi mojstrskih izpopolnjevanj pri priznanih profesorjih kitare (Zoran Dukić, Lukasz Kuropaczewski, Stefano Viola, Tomaž Rajterič, Josue Gutierrez) ter koncertov in poletnih šol kitare.

Utrinki s koncerta.

Dostopnost