Koncert učiteljev Glasbene šole Ilirska Bistrica

Avtor: | Sep 22, 2017

V sredo, 27. septembra 2017, se je na naši šoli odvijal prav poseben koncert. Učence so na odru tokrat zamenjali učitelji, ki so s svojim igranjem krstili prenovljeno dvorano glasbene šole.

Zbrane v dvorani je pozdravil in nagovoril učitelj Gašper Dolgan, ki je poudaril kako pomembno je, da se v vlogi nastopajočega v glasbeni šoli znajde tudi učitelj, saj lahko takrat učenec s poslušanjem in brez treme veliko tistega kar učitelji učijo in razlagajo v razredu vidi oz. sliši v praksi. 

Program je bil raznolik in izredno všečen tako za laično publiko, kot tudi za poslušalce z bolj izostrenim ušesom. Poslušali smo kitaro, klavir, harmoniko, diatonično harmoniko, violino, flavto, saksofon, klarinet in petje v različnih komornih in solističnih točkah, prvič pa se je na naši šoli zgodilo, da smo na odru slišali tudi skladbo za dva klavirja, ki je bila, tudi zaradi same postavitve dveh klavirjev na odru, publiki izredno zanimiva. 

Koncert je zaključil ravnatelj glasbene šole, Martin Lenarčič, z nagovorom vsem zbranim in lepimi željami kot popotnico v novo šolsko leto, kamor smo že dodobra zakorakali.  Spoštovani starši in učenci vljudno vabljeni na

vaši učitelji

Dostopnost