Mednarodno kitarsko tekmovanje J. Bream

Avtor: | Apr 17, 2023

V petek, 14 .4. 2023, so se učenci kitare, Glasbene šole Ilirska Bistrica, Klemen Strle, Kajetan Čeranič in Maruška Lenarčič iz razreda učitelja Vlatka Bocevskega in učenec Emanuel Surina iz razreda učitelja Janoša Jurinčìča udeležili mednarodnega kitarskega tekmovanja J. Bream v Trstu in dosegli odlične rezultate. 

Emanuel Surina, Kajetan Čeranič in Klemen Strle so tekmovali v kategoriji A in prejeli dve prvi nagradi in eno drugo nagrado. Emanuel je bil tudi absolutni zmagovalec te kategorije z 98 točkami, Kajetan je dosegel 96 točk, Klemen pa 92,85. Maruška Lenarčič je tekmovala v kategoriji B in bila z 98 točkami absolutna zmagovalka te kategorije, v kateri je tekmovalo sedem tekmovalcev. Maruška in Emanuel sta kot absolutna zmagovalca kategorij nastopala še na koncertu nagrajencev v nedeljo, ko je potekala svečana podelitev priznanj in nagrad. Na koncertu pa je s kvartetom kitar Apeiron nastopal tudi naš profesor kitare Vlatko Bocevski.

Doseženi odlični rezultati so gotovo pohvala in potrditev učencem in učiteljema in tudi glasbeni šoli za njihovo kvalitetno delo. Čestitamo vsem in jim želimo še veliko uspehov v prihodnje.

ravnatelj, Martin Lenarčič, prof.

tekmovanje slika učenca
Dostopnost