Praznični koncert Glasbene šole Ilirska Bistrica

Avtor: | Dec 5, 2023

Praznični koncert in matineji Glasbene šole Ilirska Bistrica

Letošnje koledarsko leto smo, kot ponavadi na glasbeni šoli, zaključili s prazničnim koncertom v veliki – Kettejevi dvorani Doma na Vidmu. Čeprav celoletno biro nastopov letos pravzaprav zaključuje koncert pianistov » Pianoforte« in še kateri od razrednih nastopov posameznih oddelkov, je praznični koncert zadnji v nizu koncertov iz Koncertnega napovednika, na katerega je poleg staršev učencev šole vabljena tudi širša publika. Večerni koncert sta uvedli dve dopoldanski matineji, ki so jih obiskali učenci štirih osnovnih šol in treh vrtec iz občine. Do zadnjega sedeža napolnjena dvorana, radoživi nasmehi učencev in njihovih mentorjev ter bučni aplavzi so bili dokaz, da je bilo mladi publiki dogajanje na odru zelo všeč. Aplavzov pa so bili vesele tudi naše baletke in vsi nastopajoči inštrumentalisti, ki so nastopili v solističnih, komornih točkah ali v orkestru. Zvečer se je nastopajočim pridružilo še nekaj solistov, pevski zbor, kitarskemu orkestru se je pridružila komorna skupina godal, klavirski kvartet in tolkalni kvintet, dodobra pa je, kot že dopoldne, ogrel dlani narodno-zabavni kvintet in pihalni orkester.

Učenci in učitelji glasbene šole smo veseli,  da smo lahko tudi sami lahko prispevali k obogatitvi  predprazničnega vzdušja. Vsem ljudem dobre volje voščimo z besedami iz našega Koncertnega napovednika:

»Naj z novim letom zbledi vse, kar je slabo in naj se nam v sozvočju svetlih misli, čistih prizadevanj ter iskrenih prijateljstev izpolnijo tudi najbolj skrite želje.« Dragi starši, hvala, ker nam zaupate svoje otroke! Dragi poslušalci – tudi v novem letu nas počastite z obiskom katerega od naših številnih koncertov.

Srečno!

Elena Sedmak, GŠ Ilirska Bistrica

Avtor spodnjih fotografiji prazničnega koncerta je gospod Simon Avsec.

Dostopnost