Srečanje violončelistov treh glasbenih šol

Avtor: | Okt 26, 2022

V petek, 21. novembra 2022 se je odvijala Glasbena delavnica violončelov organizaciji Gš Sežana v sodelovanju z Gš Postojna in Gš Ilirska Bistrica. Delavnice se je udeležilo 28 učencev iz razredov učiteljev Andrejke Možina in Petra Filipčiča, ki sta ideatorja in mentorja na tradicionalnem srečanju mladih violončelistov, ki se pod okriljem različnih glasbenih šol odvija že od leta 2010.

Srečanje je za otroke priložnost za igranje v številnejši in nekonvecionalni zasedbi, t. j. orkestru violončelov, za spletanje novih prijateljstev z vrstniki, kateri se enako posvečajo učenju manj popularnega glasbila. Delavnico smo zaključili z nastopom.

Program in aranžmaji orkestra so prilagojeni posamezni stopnji znanja učencev. Pri izbiri repertoarja dajemo prednost narodni pesmi ter avtorskim skladbam pretežno zabavnega in jazzovskega značaja, kar omogoča, da se otroci soočijo z zahtevnejšimi ritmičnimi vzorci in sodobnejšimi tehnikami igranja na violončelo. Letos je repertoarju orkestra  prispevala avtorsko skladbo učenka Gš Ilirska Bistrica Zoya Brne.

Dostopnost