Uspešno šolsko leto 2016/2017 za Glasbeno šolo Ilirska Bistrica

Avtor: | Jun 27, 2017

Glasbena šola Ilirska Bistrica zaključuje zelo uspešno šolsko leto polno kvalitetnih glasbenih dogodkov, koncertov, tekmovanj, glasbenih delavnic in nastopov.

V okviru Koncertnega napovednika 2017, ki smo ga zastavili v tem letu z željo, da obogatimo kulturno ponudbo našega kraja smo prisluhnili dobrim koncertom mladih glasbenikov, pianistu Nacetu Slaku in violinstki Tjaši Klanac. Velik uspeh je s ponovitvami doživela glasbena pravljica Kresniček, solisti so v cerkvi Svetega Jurija v Ilirski Bistrici navdušili na Zaključnem koncertu. Gostili smo profesorja Akademije za glasbo v Zagrebu, organizirali dve glasbeni delavnici za godala in diatonično harmoniko in popestrili številne dogodke na izvenšolskih nastopih. Naši učenci so sodelovali na projektih v okviru Zveze primorskih glasbenih šol, Zveze slovenskih glasbenih šol in se udeležili mnogih tekmovanj. Kitaristi so tekmovali v Italiji, učenci petja na Hrvaškem, mladi pianisti na Koroškem, violinistka pa v Postojni. Odličen uspeh so prav na koncu šolskega leta dosegli učenci diatonične harmonike iz razreda učitelja Zorana Lupinca, ki je letošnji prejemnik priznanja Frana Gerbiča. Na tekmovanju v Podčetrtku so dosegli pet zlatih priznanj, od teh kar tri absolutna prva mesta v posameznih kategorijah. Učenec Leon Batagelj pa je bil absolutni zmagovalec celotnega tekmovanja.
Veseli smo tudi, ker bodo kar trije naši učenci nadaljevali glasbeno šolanje na srednji stopnji.
Za temi uspehi vsekakor stojijo učenci, ki se zavzeto pripravljajo in posvečajo glasbi velik del svojega prostega časa, učitelji, ki dobro načrtujejo njihov razvoj in podajajo kvalitetno znanje in starši, ki spremljajo, podpirajo in spodbujajo svoje otroke.

Čestitamo vsem in se veselimo novih skupnih projektov. Do takrat pa vsem želimo lepe poletne počitnice.


Dostopnost