ZBOROVSKI BUM 2022

Avtor: | Maj 30, 2022

Pevci obeh skupin otroškega pevskega zbora naše šole so se udeležili Zborovskega BUM-a, ki je potekal v četrtek, 26. maja na igrišču pri OŠ Dragotina Ketteja v Ilirski Bistrici.  Zapeli so dvakrat – dopoldan za otroke okoliških šol, popoldan pa za starše in zunanje obiskovalce. Množičnemu pevskemu zboru je med drugimi dirigirala tudi mentorica otroškega zbora naše šole, profesorica Elena Sedmak.

Na dogodek so se pripravljali na rednih pevskih vajah po malem celo leto, združeni s pevci mladinskih pevskih zborov iz občine na dvodnevnih intenzivnih vajah v aprilu in daljših vajah z inštrumentalisti v tednu pred dogodkom.

Za klavirsko spremljavo je poskrbel profesor Marko Kanalec, s kitaro jo je obogatila naša bivša učenka Polona Zadnik, na cajon pa je igral Anže Skok.

Množični koncert v Ilirski Bistrici je bil eden od več kot 60 koncertov po Sloveniji, ki se odvijajo v času od 19. maja do 13. junija po celi Sloveniji. Vsi ti koncerti, na katerih združeni mladi pevci prepevajo skupni program 9-10 pretežno domovinskih, na novo skomponiranih pesmi, so letošnja nova oblika izvedbe revij za otroške in mladinske zbore, povzeta po državni prireditvi Zborovski BUM. Gre za množično prireditev, ki se je pred epidemijo že nekajkrat odvila v Mariboru in je na odru združila do 7.000 pevcev iz cele Slovenije. Namen prilagoditve je spodbujanje učencev k petju ter obuditvi in motivaciji otroških in mladinskih pevskih zborov v post-epidemiološkem času.

Namen je bil prav gotovo dosežen, saj so otroci prepevali z vsem žarom in veseljem, marsikomu pa so se ob poslušanju pesmi iz več kot 300 združenih mladih grl orosile oči.

Dostopnost